Boekenblog

Doodleuk - Holly Jackson

Doodleuk – Holly Jackson

“Doodleuk” is het derde boek van Holly Jackson en het vervolg op haar eerdere bestsellers. Het is spannend en meeslepend, met genoeg plot twists en verrassingen om de lezer tot het einde geboeid te houden.

Achterflap

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord.

Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginals Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

Boekrecensie Doodleuk

“Doodleuk” is het derde boek van Holly Jackson en het vervolg op haar eerdere bestsellers “Moordgids voor lieve meisjes” en “Lief meisje, kwaad bloed”. Het boek volgt opnieuw het personage van Pip Fitz-Amobi, die zich dit keer op een nieuwe zaak stort wanneer er een reeks bizarre tekeningen opduiken op openbare plaatsen in haar stad.

Het verhaal is spannend en meeslepend, met genoeg plot twists en verrassingen om de lezer tot het einde geboeid te houden. De personages zijn goed uitgewerkt en maken een geloofwaardige ontwikkeling door, vooral Pip zelf die steeds meer vertrouwen krijgt in haar eigen onderzoeksvaardigheden.

Wat het boek echter vooral bijzonder maakt, is de manier waarop het thema van online misbruik en online haat wordt behandeld. Jackson slaagt erin om op een realistische manier de schadelijke effecten van online haat op jongeren te tonen en de noodzaak van preventieve maatregelen aan te tonen. Dit maakt het boek niet alleen een spannende thriller, maar ook een belangrijk en relevant verhaal in onze digitale samenleving.

Al met al is “Doodleuk” een boeiende en actuele thriller die jonge lezers zal aanspreken. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van spanning, mysterie en een vleugje maatschappelijke relevantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *