Boekenblog

Drie dagen - Anders Roslund

Drie dagen – Anders Roslund

Soms vergeet je gewoon te ademen. Een waardig vervolg op zijn vorige boeken zoals onder andere Drie uur. Bereid je voor op een heuse leesmarathon, want dit boek leg je niet zomaar aan de kant.

Achterflap

Zana zit met haar familie rond de keukentafel bij een heerlijke verjaardagstaart met vijf rode kaarsjes. Ze zingen “Lang zal ze leven’. Een paar dagen later loopt het meisje verdwaasd rond in haar huis, tussen haar ouders en broer en zus, die opmerkelijk stil zijn. De bel gaat. De door de buren gealarmeerde rechercheur Ewert Grens staat voor de deur. Een vreselijke geur komt hem tegemoet als Zana opendoet…

Ewert Grens wordt geconfronteerd met een gruwelijke moordpartij die hij niet kan oplossen en evenmin kan vergeten.

Zeventien jaar later brengt een melding over een inbraak in precies hetzelfde appartement alles weer tot leven. Iemand zoekt Zana. Voor Grens
wordt het een race tegen de klok om de inmiddels jonge vrouw te vinden voordat anderen dat doen.

Boekrecensie Drie dagen

Anders Roslund bewijst eens te meer dat hij in staat is te schrijven voor misdaadliefhebbers! Hij levert een zeer leesbaar en zeer goed geschreven boek dat vanaf de eerste pagina de lezer vasthoudt in zijn unieke universum. De entertainmentwaarde is van topklasse en de vele pagina’s vliegen gewoon voorbij.

De hoofdpersonen zijn zoals gewoonlijk zeer goed beschreven en het geeft een realistisch beeld dat Hoffmann worstelt om een ​​volkomen normaal leven te creëren, terwijl Grens bang is voor het naderende pensioen. Levendige en multidimensionale karakters waarmee je je als lezer gemakkelijk kunt identificeren.

De plot is fantastisch samengesteld en de lezer kan alleen continu proberen door de bedoelingen van Anders heen te kijken. Er zijn genoeg verrassingen en het thema wapenhandel is helaas vreselijk relevant. Anders heeft een enorme kennis van de georganiseerde misdaad, wat het boek een zeer realistische indruk geeft.


Zelf eens lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *