Boekenblog

Zo lief als de dood - Holly Jackson

Zo lief als de dood – Holly Jackson

Na het lezen van ‘Moordgids voor lieve meisjes’ en ‘Lief meisje, kwaad bloed’ kon ik niet wachten om te ontdekken hoe het laatste avontuur van Pip zou verlopen. Vooral door het einde van deel 2 was ik heel benieuwd hoe Holly Jackson het verhaal van Pip zou laten eindigen.

Achterflap

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…Dit langverwachte derde deel belooft net zo’n succes te worden als het prijswinnende Moordgids voor lieve meisjes, dat ook in Nederland wordt omarmd door jonge en oudere fans.

Boekrecensie Zo lief als de dood

Dit boek is het vervolg op ‘Moordgids voor lieve meisjes’ en ‘Lief meisje, kwaad bloed’.

Ik moest er eerst even inkomen, ik was alweer een klein beetje vergeten wat er in de voorgaande boeken was gebeurd. Maar na een aantal hoofdstukken was het mij weer duidelijk (althans de grote lijnen).

De schrijfstijl van Holly Jackson is erg goed. Je leest er snel doorheen, ze bouwt de spanning op: waardoor ik op sommige momenten eigenlijk sneller wilde lezen dan dat ik daadwerkelijk kan.

De bijgevoegde dingen, zoals interview fragmenten en foto’s vind ik een leuke toevoeging. (Net als in de vorige delen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *