Boekenblog

Catalogus - Thomas van Hout

Catalogus – Thomas van Hout

Heerlijk om nog eens een gedichtenbundel in handen te hebben. Nog heerlijker om ze te lezen. En overheerlijk om te genieten van alledaagse dingen in poëzievorm.

Achterflap

In zijn debuutbundel Catalogus gaat dichtende barman Thomas van Hout in op verschillende facetten van de hedendaagse samenleving. Zo komen intieme, persoonlijke reflecties aan bod over eenzaamheid, onvermijdelijke, ongemakkelijke situaties en al dan niet beantwoorde verlangens. Er wordt kritisch gekeken naar standaarden die als normaal worden beschouwd en er wordt diep ingegaan op randfiguren in de maatschappij.

Als een buitenstaander observeert Van Hout deze gevallen en neemt ze nauwlettend onder de loep. Is alleen zijn wenselijk of een onontkoombare vloek? Hoe gaan we om met technologische ontwikkelingen? Wat is het belang van onderwijs? Deze en andere vragen worden gesteld in de vorm van portretten, karakterstudies en stadsgezichten in dichtvorm. Daarmee wekt Van Hout beelden tot leven die oproepen tot inzicht of juist zorgen voor troost en herkenning. Zo neemt Van Hout je in zijn debuut mee in de gedachten van een barman.

Boekrecensie Catalogus

Er zijn er niet veel die het weten, maar poëzie is een oude liefde van mij. Ik beken ook dat ik me er als tiener zelf aan waagde om wat neer te pennen.

Door deze bundel te lezen begint het weer te kriebelen. Ik was vergeten welke impact de juiste woorden, in de juiste vorm kunnen hebben.

Het is een kunst om iemand even te doen mijmeren na het lezen van enkele regeltjes tekst. Een gave die Thomas van Hout zeker bezit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *