Boekenblog

Relateren kun je leren

Relateren kun je leren

Een opvallend pleidooi om opnieuw vrouw te durven zijn

Over het boek

Jarenlang was relatietherapeute en coach Patricia van Lingen op zoek naar de sleutel tot een liefdevolle relatie. Tot ze ontdekte dat die in zichzelf lag. Want pas als je zelf in balans bent, kun je ook een partner in balans aantrekken.

Elk van ons heeft mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in zich. Dat is goed, alleen is de voorbije decennia bij veel vrouwen de balans te veel naar de mannelijke kant doorgeslagen. Daardoor zijn ze het contact met hun eigen vrouwelijke kracht kwijtgeraakt.

Dit boek leert je op een volledig andere manier naar jezelf en je relatie te kijken. Aan de hand van concrete voorbeelden en praktische oefeningen toont Patricia van Lingen hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken, de communicatie in je relatie verbeteren en je innerlijke balans terugvinden.

En dan volgt een liefdevolle en harmonieuze relatie zogoed als vanzelf…

Confronterend, maar bevrijdend

Tussen de fictieboeken door lees ik net zo graag non-fictie. Zeker als het over relaties tussen man en vrouw gaat. Dat boeit me echt! Maar met dit boek kreeg ik eens volledig andere inzichten op relaties. Het was meer een soort van “zelf-hulp” boek. Specifiek naar vrouwen gericht. En specifiek veel oorzaken van relatieproblemen legt ze in haar boek ‘Relateren kun je leren’ bij de vrouw.

En ja hoor, vele malen heb ik mezelf herkend, en vele malen voelde het zeer confronterend aan. Maar ook bevrijdend, op een bepaalde manier.

Regelmatig las ik stukjes voor aan mijn partner. Die kon dan alleen maar grijnzen, en was blij dat ik het ook eens van een ander hoorde. Het heeft dan ook geen zin als je bij bepaalde, al dan niet, herkenbare situaties je eigen “fouten” toch ontkent. Nee, erken ze, voel ze, pak ze vast en zet ze opzij. Of probeer het tenminste!

Na het lezen van dit boek gaan je relatieproblemen niet direct opgelost zijn, maar je hebt wel meer inzicht gekregen in jezelf, je partner (en de man in het algemeen) én daardoor ook in je relatie. En dat is al een zeer goed begin!

Alle onderwerpen

Van Lingen schuwt in haar boek ook geen enkel onderwerp. Alles komt aan bod: communicatie, lichaamstaal, samenwonen, schoonmoeder, seks, kinderen, overspel,… En bij elk thema geeft ze ook – opnieuw herkenbare – voorbeelden van uit haar praktijk. Dat maakt ook dat je je niet alleen voelt. Maar natuurlijk wil dat niet zeggen dat het ok is. Daarom geeft ze je ook oefeningen, met als doel de balans in jezelf te herstellen.

Echt een aanrader!

Zeggen dat je niemand hebt om je liefde mee te delen, is gewoon een goedkope smoes om niet in beweging te komen. Deel, en je zult merken dat de energie gaat stromen. Om lief te hebben, heb je geen ander nodig. Heb gewoon lief. Want liefde heelt. Hoeveel pijn, misverstanden of miscommunicatie er ook zijn, als je met liefde reageert, zal de ander uiteindelijk wel volgen.

Wie is Particia Van Lingen?

Patricia van Lingen is relatietherapeute en coach. Door de jaren heen ontwikkelde ze de relatietraining ‘Relateren doe je zo’, waarin ze vrouwen begeleidt naar een betere relatie met zichzelf en met anderen. In 2010 richtte ze de succesvolle School voor Relaties op. In 2012 kwam haar boek ‘Relateren kun je leren’ uit.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *