Boekenblog

Agapi - Ilse De Backer

Agapi – Ilse De Backer

Als je zaken van een afstand bekijkt, zie je alles veel helderder. Door dit verhaal te lezen, sta je eens stil bij de essentie van bepaalde zaken. Mooi omschreven, met ten gepaste tijde een stukje poëzie.

Achterflap

Filippos en Anna zijn allebei afkomstig uit een dorp in de Peloponnesus in Griekenland en wonen in de hoofdstad Athene. Na jarenlang hun leven samen te delen, komt er een tijd van ontgoocheling en onzekerheid op hun pad die gepaard gaat met onthullingen uit Filippos’ verleden.

Onvoorziene omstandigheden en een hartverscheurende gebeurtenis maken dat Filippos en Anna een tijd van zelfrealisatie beleven. Allebei worden ze ondergedompeld in een moeilijke realiteit die de kleine dingen in het leven benadrukt. Uiteindelijk zullen Filippos en Anna terugkeren naar daar waar alles ooit begonnen was, hoewel deze bestemming voor allebei verschillend is.

Het woord ‘Agapi’ betekent ‘liefde’ in het Grieks. Geen beter woord kon dit boek omschrijven aangezien de liefde het sterkste gevoel, maar tegelijkertijd ook de grootste oorzaak is voor vele gebeurtenissen. Een verhaal dat de tijd even doet stoppen.

Boekrecensie Agapi

Agapi is het liefdesverhaal van Filippos en Anna, een koppel dat in Athene woont en leeft. Je wordt meegenomen in hun leven, waar het met ups en downs gaat. Zoals in elk leven en in elke relatie.

Bij momenten gebeurt er heel veel, waardoor je echt wordt meegenomen op een rollercoaster aan emoties.

Het is ook hele leuk dat de Griekse cultuur echt naar voren komt: gerechten, de omgeving,…

En dan de poëzie! Komt naar mijn mening vele te weinig voor in boeken… Knap voor een debuut :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *