‘Grenzeloos’ kan voor de doelgroep waarvoor het geschreven is zeker een soort eye-opener zijn. Je hoeft niet zomaar alles te doen; je mag echt je grenzen aangeven.
Achterflap
Wanneer de zestienjarige Tabitha op een avond bij Dox en zijn vrienden is, loopt alles uit de hand. Tabitha weet niet meer precies wat er gebeurd is. Stemde ze toe? Of ging Dox over haar grenzen heen?
Iedereen heeft zijn eigen versie van het verhaal. Haar vriendin Eline, die er die avond bij was, vindt dat Tabitha gewoon haar mond moet houden. Dox ontkent alles. Job twijfelt of hij zijn vriend moet steunen of moet opkomen voor Tabitha. Tabitha vraagt zich af of ze aangifte moet doen. Wie kan ze in vertrouwen nemen? En wie spreekt de waarheid?
Grenzeloos is een verhaal over seksueel overschrijdend gedrag, schuld en grenzen respecteren. Nee. Is. Nee.
Boekrecensie Grenzeloos
Hoewel het een fictief verhaal is, kan het zo echt gebeurd zijn. Daardoor zal het de doelgroep, jongeren, zeker en vast aanspreken. Er wordt heel goed in beeld gebracht hoe snel alles mis kan lopen.
Ook de schrijfstijl is boeiend! Grenzeloos wordt verteld vanuit wisselende perspectieven. Ieder personage heeft haar of zijn eigen verhaal en de vraag is wie de waarheid spreekt en wie er te vertrouwen is. Zelfs Tabitha heeft moeite haar eigen herinneringen te vertrouwen. Door de verhalen van de andere personages komt de lezer al veel te weten, maar voor Tabitha zelf blijven veel details nog in een waas gehuld.
Spannend dus! Met een duidelijke boodschap: Nee, is écht nee!
Zelf het boek lezen?
Ook verkrijgbaar en bestelbaar in je lokale boekhandel.