Boekenblog

Trots en vooroordeel - verteld door Lisette Jonkman

Trots en vooroordeel – verteld door Lisette Jonkman

Een must have voor iedereen wie dit verhaal al in hun hart gesloten heeft, maar ook voor diegene wie nog niet bekend zijn met deze klassieker. Ook niet onbelangrijk: met zo’n mooie cover een waar pareltje in je boekenkast.

Achterflap

De klassieker van Jane Austen opnieuw verteld

‘Pride and Prejudice’ is misschien wel de bekendste roman van Jane Austen. Voor de Blossom Books Wereldklassieker-serie vertaalde en bewerkte auteur Lisette Jonkman dit romantische verhaal over Elizabeth Benneth en Mr. Darcy.

Boekrecensie Trots en vooroordeel

Trots en Vooroordeel is een wereldklassieker die nu, ook voor de young-adults van tegenwoordig, goed te lezen is. Het hele boek straalt een klassieke sfeer uit, maar het verhaal is goed te volgen en de zinnen zijn niet ingewikkeld. Door de gekozen benamingen, zoals bijvoorbeeld ‘juffrouw’, merk je dat het een klassiek verhaal is. Daarnaast is de opbouw van de relatie tussen Elizabeth en Darcy even gereserveerd als in het klassieke verhaal.

Een aantal zinnen en woordkeuzes zijn echter bewerkt, waardoor het verhaal gemakkelijk wegleest. Je hoeft niet continue na te denken over wat er staat en de zin te ontleden, waardoor het verhaal vlot wegleest. Hierdoor is het boek interessant voor de jongere generatie en kunnen zij ook een kijkje nemen in waar het feelgood genre ooit begonnen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *