We doen wat we kunnen is goed geschreven, heeft veelzijdige personages met veel diepgang en trekt je in het verhaal. De thema’s van dit boek zijn niet bepaald licht te noemen. Maar die heftige materie is het lezen meer dan waard.
Achterflap
Twee bevriende gezinnen met elk een dochter delen een vakantiehuisje aan zee. Na een tragisch ongeluk belanden de meisjes in het ziekenhuis. De ene ligt in coma, de ander mankeert niets.
Maar als de verhoudingen volledig kantelen, worden de vier ouders onder extreme tijdsdruk voor een onmogelijke keuze gesteld. De borrel rond het kampvuur verandert in een schaakspel op glad ijs. Niets is erger dan het verliezen van een kind, je hebt er alles voor over om dat te voorkomen.
We doen wat we kunnen is een filmische, indringende pageturner vol scherpe dialogen en confronterende vragen.
Wat blijft er van jezelf en je relatie over als je kind wegvalt? Hoe krijg je vrienden zover om hun enige dochter op te offeren om die van jou te kunnen redden? En wat als je moet kiezen tussen vechten en verliezen, of alles opgeven en opnieuw beginnen?
Boekrecensie We doen wat we kunnen
Dankzij zijn unieke beeldende, filmische schrijfstijl las het boek als een trein. Zo snel, dat ik het zelfs jammer vond dat het zo snel uit was…
De details maken het verhaal heel bijzonder.
Het verhaal in deze roman is aangrijpend. Tranen springen in de ogen, en het lijkt me straf dat je het droog houdt op het einde!
Een gigantische aanrader.
Zelf genieten van dit heerlijke boek?