De duik – Catherine Steadman

De duik - Catherine Steadman

Het kan raar lopen tijdens een huwelijksreis, daarover kunnen Erin en haar man Mark meepraten! Het verliefde stel gaat naar Bora Bora op huwelijksreis.

Mark heeft Erin overtuigd om daar op dat mooie tropische eiland te gaan duiken. Erin overwint haar angst, samen met Mark durft ze het aan.

Tijdens het duiken stuiten ze op iets onverwachts en Erin krijgt de schrik van haar leven!

Achterflap

Een schokkende ontdekking tijdens een paradijselijke reis zet het leven van een perfect paar compleet op zijn kop.

Erin is een succesvolle documentairemaker en haar man Mark heeft een carrière als bankier. Om hun liefde te vieren gaan ze samen op een romantische reis naar het tropische eiland Bora Bora. Daar genieten ze van de zon, het strand en elkaar. Maar dan, als ze gaan duiken in de helderblauwe zee, vinden ze iets in het water…

Het stel staat voor een gevaarlijke keuze: vertellen ze wat ze hebben gevonden of bewaren ze hun geheim? Als niemand anders ervan weet, kan er niets misgaan, toch? Hun beslissing brengt een verwoestende reeks gebeurtenissen op gang.

Boekrecensie De duik

De Duik is de debuutroman van Catherine Steadman. Het boek wordt een psychologische thriller genoemd. De hoofdpersonen vinden tijdens het duiken iets in het water. Het begin van beslissingen en daden waarbij je je hoofd schudt ( met name de beslissingen van Erin). Als lezer moet blijf je worstelen met wat je zou doen, als je hetzelfde scenario zou overkomen…

Wat zich ontvouwt is een wilde rit (door terug te blikken, aangezien het boek opent vanaf de eerste pagina met de vrouw die haar man begraaft) dan weet je dat alles en iedereen niet zijn zoals het lijkt.

Het einde van het boek is eigenlijk een beetje van ” Ho wacht, dat is het?!? …en nu? Dat was een beetje een teleurstelling en roepen vragen op die onbeantwoord blijven.

Het boek was niet een echt pageturner, best lang over gedaan, maar toch willen het debuut van Catherine niet helemaal slecht beoordelen want schrijverstalent is zeker aanwezig, een volgend boek zullen we zeker wel lezen, alleen hopen we dan het de weg naar het plot en het plot zelf vloeiender geschreven wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *