Boekenblog

Minnaar - Charlotte Link

Minnaar – Charlotte Link

“Minnaar” is een boeiende psychologische thriller van de Duitse schrijfster Charlotte Link. Het boek vertelt het verhaal van een jonge vrouw die verstrikt raakt in een gevaarlijke affaire en de gevolgen daarvan moet ondergaan.

Achterflap

In Minnaar, het vierde deel in de Kate Linville-serie van Charlotte Link, rijdt in het holst van de nacht een jonge vrouw in haar eentje door het verlaten gebied van de North York Moors. Het is bitterkoud en het sneeuwt. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto, die op een onverharde weg staat. Er is een getuige die beweert dat ze die nacht niet alleen was, maar klopt die getuigenis wel en wie was er dan bij haar? Haar vriend? Een vreemdeling? Haar moordenaar?

Detective Kate Linville wordt op het onderzoek gezet en vindt al snel een aanwijzing naar een cold case, waarbij een tienerjongen op gruwelijke wijze werd gemarteld. Haar ex-collega Caleb Hale leidde dat onderzoek, maar slaagde er niet in om het op te lossen. In een zaak waarin niets is wat het lijkt komt Kate steeds dichter bij de dader en moet ze oppassen dat ze niet zelf in zijn val loopt…

Boekrecensie Minnaar

In “Minnaar” weet Charlotte Link op indrukwekkende wijze de psyche van haar personages bloot te leggen en de lezer mee te slepen in een gevaarlijke en onvoorspelbare wereld. Het verhaal is meeslepend en de spanning wordt opgebouwd tot een zinderende climax. De personages zijn goed uitgewerkt en de psychologische dynamiek tussen hen is fascinerend.

Het boek is niet alleen spannend, maar ook een intrigerende karakterstudie van mensen in extreme situaties. Link slaagt erin om de lezer te laten nadenken over thema’s als vertrouwen, macht en de complexiteit van menselijke relaties. “Minnaar” is daarom niet alleen een aanrader voor liefhebbers van thrillers, maar voor iedereen die houdt van boeken die de menselijke psyche blootleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *