Boekenblog

Strijder - Bernard Minier

Strijder – Bernard Minier

Strijder is het eerste deel van de Lucia Guerrero-serie. Het verhaal speelt zich af in Salamanca, Spanje. Het boek volgt Lucia Guerrero, een teniente van de Guardia Civil, die opgeroepen wordt om een gruwelijke moordzaak op te lossen.

Een seriemoordenaar heeft al jarenlang onder de radar weten te blijven en laat zich bij zijn vreselijke moorden inspireren door mythische schilderijen uit de renaissance. Lucia en haar team van criminologiestudenten aan de universiteit van Salamanca moeten de waarheid achterhalen. Maar dan wordt Lucia’s eigen partner dood en gekruisigd aangetroffen op een heuvel in de buurt van Madrid.

Achterflap

In Strijder, het eerste deel in de Lucia Guerrero-serie van de Franse bestsellerauteur Bernard Minier, doet een groep criminologiestudenten aan de universiteit van Salamanca een gruwelijke ontdekking: er is een seriemoordenaar actief die al jaren onder de radar heeft weten te blijven en zich bij zijn vreselijke moorden laat inspireren door mythische schilderijen uit de renaissance. Hoofdinspecteur Lucia Guerrero wordt opgeroepen om met de studenten de wrede waarheid te achterhalen.

Zelfs de onverschrokken Lucia wordt door deze zaak geconfronteerd met haar grootste angsten. De waarheid blijkt schokkender dan welke mythe of legende dan ook. Wanneer Lucia haar eigen partner dood en gekruisigd aantreft, wordt de zoektocht ineens heel persoonlijk…

Boekrecensie Strijder

Strijder is een spannende thriller die je vanaf de eerste pagina meesleept in het verhaal. Bernard Minier heeft een geweldige schrijfstijl en weet de personages tot leven te brengen. Lucia Guerrero is een interessant personage dat je meteen in je hart sluit. Ze is slim, sterk en onafhankelijk. De chemie tussen Lucia en haar team van criminologiestudenten is geweldig en je kunt niet anders dan hopen dat ze de zaak zullen oplossen.

Het verhaal is goed opgebouwd en heeft veel plotwendingen die je niet ziet aankomen. Het is een boek dat je niet kunt wegleggen en dat je in één ruk uitleest. Het is een boek dat je aan het denken zet over vriendschap, liefde en vertrouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *