Boekenblog

De hoofdrol - Janice Hallett

De hoofdrol – Janice Hallett

“De hoofdrol” van Janice Hallett is een ingenieus geconstrueerde detective roman, verteld vanuit het perspectief van verschillende personages. Het verhaal begint met de mysterieuze dood van theaterproducent Tony en de zoektocht naar zijn moordenaar.

Achterflap

De detective De hoofdrol van Janice Hallett is een ingenieuze puzzelthriller voor fans van Agatha Christie en Wie is de Mol?. In dit dossier vind je de stukken over de schokkende gebeurtenissen rondom The Fairway Players-toneelgroep, en over de dood van een van hun leden. Er zit op dit moment iemand vast voor de moord, maar het lijkt erop dat deze persoon onschuldig is, en dat een aantal duistere geheimen nog niet is onthuld.

De moordenaar heeft zichzelf verraden: ergens in deze berg e-mails, berichten en brieven bevindt zich de sleutel tot de oplossing van deze zaak. Misschien wel in de informatie over de benefietavond voor de levensreddende behandeling van kleine Poppy (en de vraag of het opgehaalde geld eigenlijk wel op de goede plek terecht is gekomen), in de e-mails van de leden van de toneelvereniging over twee geheimzinnige nieuwkomers, of zelfs in de correspondentie over de felle strijd om de hoofdrol. Het is duidelijk dat diverse leden iets te verbergen hebben…

Boekrecensie De hoofdrol

Hallett weet op indrukwekkende wijze de verschillende perspectieven van de personages te integreren in het verhaal. Elk personage heeft zijn eigen stem en persoonlijkheid, waardoor de lezer meegesleept wordt in een intrigerend web van leugens en geheimen. Het boek is spannend en goed geschreven en de plotwendingen zijn verrassend en ingenieus.

De opzet van het boek, waarbij de verschillende personages elkaar aanvullen en tegenspreken, zorgt voor een boeiende leeservaring en houdt de aandacht van de lezer vast tot aan het einde. “De hoofdrol” is een slimme en inventieve detective roman die zeker de moeite waard is voor liefhebbers van het genre.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *