Boekenblog

Razende storm - Arnaldur Indridason

Razende storm – Arnaldur Indridason

Het boek “Razende Storm” is het vijfde deel in de succesvolle Konráð-reeks. Het verhaal begint wanneer een weduwe een oud pistool vindt tussen de bezittingen van haar overleden man. Ze besluit het in te leveren bij de politie, die ontdekt dat het het moordwapen blijkt te zijn in een oude, onopgeloste zaak. Dit wekt de nieuwsgierigheid van de voormalige politieman Konráð, wiens vader ooit een wapen bezat dat erg op dit pistool lijkt.

Achterflap

Een stormachtig nieuw deel rondom Konráð

Een weduwe vindt tussen de bezittingen van haar overleden man een aftands pistool. Ze weet niet goed wat ze ermee moet doen en besluit het in te leveren bij de politie, die vervolgens ontdekt dat het het moordwapen blijkt te zijn in een oude, onopgeloste zaak. Als de voormalige politieman Konráð hierover hoort wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt; zijn vader bezat ooit een wapen dat erg op dit pistool lijkt. Zijn speurtocht voert hem terug naar het verleden en brengt meer aan het licht dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Razende storm is het vijfde deel in de succesvolle Konráð-reeks.

Boekrecensie Razende storm

Indridason’s schrijfstijl is doelgericht en geloofwaardig. Hij weet een complex misdaadverhaal neer te zetten dat de lezer geboeid houdt. De afwisseling tussen heden en verleden is knap gedaan en dwingt de lezer om steeds bij de les te blijven. Het aantal personages dat wordt opgevoerd, ligt behoorlijk hoog, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van het verhaal.

Echter, sommige lezers vinden het boek te langdradig. Ondanks de mooie schrijfstijl en het goed voorgelezen verhaal, kan de uitgebreide beschrijving en het trage tempo van het verhaal voor sommigen een struikelblok zijn.

Over het algemeen is ‘Razende Storm’ een boeiend boek dat liefhebbers van misdaadromans zal aanspreken. Het biedt een unieke mix van mysterie, spanning en diepgaande karakterontwikkeling. Hoewel het tempo van het verhaal voor sommigen een minpunt kan zijn, draagt het bij aan de algehele sfeer en het realisme van het boek.

Indridason’s vermogen om een complex en boeiend verhaal te vertellen, maakt ‘“’Razende Storm’ een aanrader voor elke liefhebber van het genre.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *