Boekenblog

De schreeuw van de bergen - Ibon Martín

De schreeuw van de bergen – Ibon Martín

‘De schreeuw van de bergen’, geschreven door Ibon Martin, is een meeslepende thriller die zich afspeelt in het adembenemende landschap van het Baskenland. Het boek is het derde deel in de bestsellerserie van Martin en draait om de eigenzinnige politie-inspecteur Ane Cestero.

Achterflap

In De schreeuw van de bergen, het derde deel in de bestsellerserie van Ibon Martín, wordt in een klein, uit de rotsen gehouwen kapelletje in de Baskische Araotz-vallei het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze ligt in een vreemde houding en is gruwelijk verminkt. Het lijkt bijna zeker een rituele moord: de scène wijst op een eeuwenoud vruchtbaarheidsgebruik, en verraadt van alles over de intenties van de dader.

Rechercheur Ane Cestero en haar team moeten op jacht naar de dader, en snel. In het mythische berglandschap van Baskenland, met zijn steile kloven, diepe grotten en vergeten paadjes, ontvouwt zich een levensgevaarlijk kat-en-muisspel. De kans dat deze moordenaar meer slachtoffers gaat maken is enorm…

Boekrecensie De schreeuw van de bergen

In ‘De schreeuw van de bergen’ wordt Cestero opgeroepen voor een gruwelijke vondst: het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw in een grot. De scène wijst op een ritualistische moord en verraadt veel over de intenties van de moordenaar. Cestero en haar team moeten snel handelen, want ze vermoeden dat de moordenaar niet zal stoppen bij dit eerste slachtoffer.

Het boek speelt zich af in het hart van de Baskische bergen, een sombere omgeving die het perfecte decor vormt voor een verhaal waarin tradities, geloof, bijgeloof en het spirituele een prominente rol spelen. Martin weet deze sombere sfeer perfect weer te geven en je waant je zo in dit mythische berglandschap waar angst de boventoon voert.

De personages zijn goed ontwikkeld en hun interacties zijn geloofwaardig en boeiend. Het belangrijkste hoofdpersonage is rechercheur Ane Cestero, een agent van de Eenheid Zware Misdrijven van de Baskische politie. Ze raakt regelmatig in de problemen doordat ze soms te impulsief reageert.

Het verhaal is boeiend van begin tot einde door de verschillende verhaallijnen en de constante spanning. De ontknoping van het verhaal is verrassend en houdt de lezer tot het einde toe in spanning.

Over het geheel genomen is ‘De schreeuw van de bergen’ een nagelbijtende thriller die de lezer meeneemt op een reis door het adembenemende Baskische landschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *