Boekenblog

Dodendans - Maria Grund

Dodendans – Maria Grund

Dodendans is een spannende en meeslepende politieroman van de bekroonde Zweedse auteur Maria Grund. Het is het tweede deel in de reeks rondom Sanna Berling en Eir Pedersen, maar het kan ook los gelezen worden.

Achterflap

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een jonge man naakt en verward aangetroffen in een bos. Sanna Berling wordt erbij geroepen. Ze is net aan een nieuwe baan begonnen, als lokale politieagent in een klein dorp, en wil eigenlijk nooit meer aan zware misdrijven werken. Maar als de man zwaargewond blijkt te zijn en ter plekke overlijdt, wordt ze met tegenzin betrokken bij een nieuwe moordzaak.

Samen met Eir Pedersen duikt Sanna in de nieuwe zaak, en al snel ontdekken ze dat het ogenschijnlijk rustige dorpje duistere geheimen herbergt en een broedplaats is van angst, wantrouwen en geweld. Tegelijkertijd wordt Sanna achtervolgd door dramatische herinneringen aan drie jaar eerder, toen een tiener een reeks geweld­dadige moorden pleegde en daarna spoorloos verdween.

Dodendans is het tweede, los te lezen deel in de reeks rondom Sanna Berling en Eir Pedersen.

Boekrecensie Dodendans

Het boek gaat over een moordzaak op een eiland voor de oostkust van Zweden, waar een jonge man naakt en verward wordt gevonden in een bos. Sanna Berling, een lokale politieagent die eigenlijk geen zware misdrijven meer wil onderzoeken, wordt erbij geroepen. Samen met Eir Pedersen duikt ze in de zaak, die al snel veel complexer en duisterder blijkt te zijn dan ze dachten.

Maria Grund heeft een vlotte en boeiende schrijfstijl, die de lezer vanaf de eerste pagina in het verhaal trekt. Ze weet de spanning goed op te bouwen en de plot zit vol verrassende wendingen. Ze schetst een levendig beeld van de personages, de omgeving en de sfeer, waardoor het boek een sterke indruk achterlaat. Ze combineert een intrigerende misdaadpuzzel met een psychologisch drama, waarin ze de thema’s van angst, wantrouwen, geweld, trauma en overleving verkent. Ze baseert zich op historische feiten en documenten, maar geeft er ook een eigen en originele draai aan.

Dodendans is een aanrader voor liefhebbers van scandi noir en politieromans. Het is een boek dat je niet makkelijk weglegt en dat je nog lang bijblijft. Het is een boek dat je doet nadenken over de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen en de morele dilemma’s van overleving. Het is een boek dat je doet hopen op een vervolg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *