Boekenblog

Eeuwige vriendschap - Nele Neuhaus

Eeuwige vriendschap – Nele Neuhaus

“Eeuwige vriendschap” is het tiende deel in de serie van thrillerschrijfster Nele Neuhaus, die draait om het speurdersduo Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff. In dit boek onderzoeken ze de verdwijning van een jonge vrouw uit een afgelegen dorpje in de buurt van Frankfurt.

Achterflap

In Bad Soden wordt een vrouw als vermist opgegeven. Bij haar thuis treft de politie haar demente vader aan, verward en uitgedroogd, en vinden ze op meerdere plekken bloedsporen, maar geen lijk.
Het onderzoek leidt rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein naar de gerenommeerde literaire uitgeverij Winterscheid in Frankfurt, waar de vermiste vrouw meer dan dertig jaar werkzaam was, tot ze onlangs werd ontslagen. Ze blijkt daar de afgelopen tijd een hoop mensen tegen zich in het harnas te hebben gejaagd.

Hoe meer Pia en Bodenstein leren over de vrouw en haar vriendenkring op de uitgeverij, hoe meer geheimen ze tegenkomen, waarvan sommige decennialang goed bewaard zijn gebleven. Heeft iemand de vrouw iets aangedaan vanwege haar recente gedrag, of moet de reden in haar verleden worden gezocht?

Eeuwige vriendschap is het tiende, los te lezen deel in de populaire thrillerreeks rondom rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein van bestsellerauteur Nele Neuhaus. Voor de lezers van Samuel Bjørk en Jussi Adler-Olson.

Boekrecensie Eeuwige vriendschap

In “Eeuwige vriendschap” slaagt Nele Neuhaus er opnieuw in om een spannende en meeslepende thriller te creëren. Het verhaal is goed opgebouwd en zit vol plotwendingen en verrassingen. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben elk hun eigen interessante verhaallijn die op slimme wijze met het hoofdverhaal is verweven.

Wat het boek echter echt bijzonder maakt, is de manier waarop Neuhaus de complexiteit van dorpsgemeenschappen weet te tonen en de verschillende motieven en geheimen van de dorpsbewoners weet te ontrafelen. Dit maakt “Eeuwige vriendschap” niet alleen een spannende thriller, maar ook een interessant sociaal commentaar.

Al met al is “Eeuwige vriendschap” een boeiende en meeslepende thriller die liefhebbers van het genre zeker zal aanspreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *