Een opwindend nieuw stel auteurs die prachtige misdaadfictie schrijven. Misdaad in historisch-politieke kringen. Heel goed geschreven.
Achterflap
Op een koude ochtend in januari wordt de controversiƫle secretaris-generaal van het Rode Kruis gekruisigd aangetroffen voor het kantoor van de organisatie in het centrum van Kopenhagen. Voor rechercheurs Mikael Dirk en Frederik Dahlin is dit het begin van een ingewikkeld onderzoek, waarbij ze constant onder druk staan van de media, politiek en hogere regionen van de politie.
Elders in Kopenhagen is historica Maria Just bezig met de voorbereiding van een nieuwe tentoonstelling in het Politiemuseum wanneer ze een mogelijk verband ontdekt tussen de moord op de secretaris-generaal en een onopgeloste dubbele moord uit 1968.
Langzaam maar zeker ontdekt het trio dat de zaak duidelijke banden heeft met enkele van de machtigste mensen van het land, en met een zeer beschamend, duister hoofdstuk in de Deense geschiedenis.
Boekrecensie Voor onze zonden
Ik heb echt genoten van dit bijna 600 pagina’s tellende boek.
Aan de ene kant krijg je de typisch Scandinavische benadering van alles wat afstandelijk en nogal koud is, maar aan de andere kant past het zo ontzettend goed bij de zaak.
Het historische gedeelte over Groenland in de jaren ’50 is erg interessant. Ik had zin om er zelf naartoe te gaan!
Zeker een zeer goede Deense misdaadroman – laat zien hoe traag politiewerk kan zijn – maar goed plot en goede hoofdpersonen. Hopelijk komt er nog meer van dat!