De duivel van Berlijn – Fabiano Massimi

De duivel van Berlijn - Fabiano Massimi

Veel lof voor het vervolg op De engel van München. We ontmoeten opnieuw de commissarissen Sauer en Forster, we verdiepen ons in de verzetsbeweging, de Berlijnse politie doet zijn intrede en andere interessante nieuwe personages.

Achterflap

De duivel van Berlijn, het tweede deel in de serie van Fabiano Massimi met rechercheur Siegfried Sauer in de hoofdrol, is een razendspannende zoektocht door het duistere Berlijn op de rand van de oorlog. Voor de lezers van Philip Kerr, Ken Follett en Robert Harris.

Berlijn, 27 februari 1933. Het is een bitterkoude avond en de straten zijn verlaten en doodstil. Maar dat verandert als brandweerlieden zich in allerijl naar de Reichstag haasten, waar een brand razendsnel om zich heen grijpt. Binnen een paar uur na de brand wordt de noodtoestand in de stad afgekondigd.

In Berlijn bevindt zich ook Siegfried Sauer, voormalig commissaris van de politie van München. Hij is op zoek naar zijn ex-geliefde Rosa, die zich bij het verzet heeft aangesloten en vervolgens is verdwenen. In een duister labyrint van intriges, moord, machtsspelletjes en verraad probeert Sauer Rosa op te sporen, maar hij dreigt te worden ingehaald door de geschiedenis.

De duivel van Berlijn is een nieuwe, briljant uitgewerkte pageturner van Fabiano Massimi waarin feit en fictie op ingenieuze wijze in elkaar overlopen en die de lezer aan de bladzijden gekluisterd houdt.

Boekrecensie De duivel van Berlijn

De manier waarop het eerste deel van “De engel van München” eindigde, leek het erop dat het een op zichzelf staande roman zou worden en ik ben het tweede deel tegengekomen van wat, als het op deze weg doorgaat, een uitstekende serie zou kunnen worden.

Het begint met het vertrek van Rosa, Sauers partner naar Berlijn waar hij zich wil aansluiten bij de verzetsgroep tegen de nazi’s. Rosa’s spoor wordt verloren en Sauer verhuist naar Berlijn waar hij een snelle zoektocht begint.

Vol wendingen, verrassingen, herenigingen, vertrouwen en wantrouwen, en dat alles in de dagen voorafgaand aan de Rijksdagbrand die zoveel voor Duitsland heeft betekend. En het is niet alleen de brand, het is veel meer!

Een zeer goed gedocumenteerd verhaal, met de nodige humor en veel pijn, maar prachtig.

Een gedachte over “De duivel van Berlijn – Fabiano Massimi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *