De engel van München – Fabiano Massimi

De engel van München - Fabiano Massimi

De engel van München heeft me aangenaam verrast. Niet het zoveelste boek over Hitler, maar een sterk onderbouwd en opgebouwd verhaal!

Achterflap

Het is 1931 en in het appartement van Adolf Hitler – de rijzende ster van de nazipartij – wordt Geli Raubel dood gevonden. Zij is niet alleen Hitlers nichtje, maar ook zijn minnares en hoewel alles wijst op zelfmoord, zijn er een heleboel mensen die een goede reden hebben om haar te willen vermoorden.

De eigenzinnige rechercheur en ex-nazi Sigfried Sauer wordt opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat deze zaak veel ingewikkelder is dan hij dacht, zeker als er meer doden vallen en getuigen elkaar tegenspreken. En waar is de gouden swastika die Geli altijd om haar hals droeg…

De engel van München is een verbijsterende literaire thriller rondom historische personages en een waargebeurde zaak die de loop van de geschiedenis had kunnen veranderen.

Boekrecensie De engel van München

Een mysterieus boek met toch wat spanning.

Het verhaal start met het waargebeurde feit van de moord op Angela, ‘Geli’ Raubel, het 22-jarige nichtje van Adolf Hitler.

Hitler was in die periode in volle opkomst met zijn nationaalsocialistische partij, de SS, de Arbeidersjugend, de jodenhaat enzovoort.

In werkelijkheid is de moord op Geli nooit opgelost, maar door gedegen, grondig bronnenonderzoek is Massimi erin geslaagd honderden documenten, brieven, politieverslagen en gerechtelijke documenten boven water te halen. Tot en met de feitelijke achternamen van het politieteam dat de moord destijds moest onderzoeken.

Van alle gedocumenteerde feiten wordt in het boek gewag gemaakt. Echter, vanaf de voornamen (Siegfried en Helmut of Mutti) van de politiemannen tot de moordenaar die het schot op Geli loste, is alles fictie. Massimi heeft zelf een moordenaar gecreëerd. En hoe!

Er zijn al zoveel boeken en verhalen geschreven over Hitler en die periode, en toch is deze anders.

Ik vond het geen superspannend boek, maar zat wel volledig in het verhaal!

Tip: laat niet veel tijd tussen je leesmomenten. De verschillende namen en gebeurtenissen zitten best fris in je geheugen om alles te volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *