De verdwijning – Catherine Steadman

De verdwijning - Catherine Steadman

Een spannend boek dat je niet makkelijk weglegt. Mooi opgebouwd, leuke wendingen en altijd die vragen…

Achterflap

In de thriller De verdwijning van Catherine Steadman is actrice Mia Eliot vanuit Londen naar LA gekomen om auditie te doen – haar kans om definitief door te breken. Ze voelt zich een buitenbeentje in de stad vol beroemde filmsterren en meedogenloze competitie, tot ze Emily ontmoet. Ook zij is actrice, maar ze is vriendelijk en oprecht en Mia kan het onmiddellijk goed met haar vinden.

Maar dan verdwijnt Emily plotseling en Mia blijkt de laatste persoon te zijn die haar heeft gezien.

Er duikt een vrouw op die beweert dat ze Emily is, maar Mia weet meteen dat dit niet waar is. Waarom doet iemand zich als Emily voor? Mia heeft een herinnering aan iemand die ze maar één keer heeft gezien en het verstikkende gevoel dat er iets heel, heel erg mis is. De politie gelooft niet dat de echte Emily vermist is, dus gaat Mia zelf op zoek naar antwoorden.

Ze begint een eenzame en wanhopige zoektocht in een vreemde stad, waar niemand haar gelooft en zijzelf niet meer weer wie ze kan vertrouwen…

Boekrecensie De verdwijning

Je ontmoet iemand met wie het meteen goed klikt en je denkt dat je een vriendschap voor het leven hebt gesloten. Maar dan verdwijnt die persoon ineens en doet iemand anders zich voor als haar. Hoe ga je daarmee om? De auteur weet hiermee haar lezers meteen te boeien.

Vol goede moed begin je als lezer aan dit verhaal. Steadman weet de spanning over het algemeen goed in het verhaal te houden. Op een aantal moment zakt het echter wat in, waardoor je aandacht verslapt. Soms komt daar door het hoofdpersonage, waar je niet altijd even goed hoogte van krijgt. Soms komt het door het verloop van de zoektocht.

Je komt al heel snel te weten dat Emily verdwenen is, en vanaf dan word je als lezer constant getriggerd om verder te lezen. De spanning naar het antwoord achter de verdwijning wordt heel mooi opgebouwd. De aanloop naar de plot zorgt nog voor enkele verrassingen, en ook na de plot, loopt het verhaal nog verder.

Naarmate de ontknoping van ‘De verdwijning’ nadert, volgen er nog wat kleine verrassingen. Het laatste hoofdstuk vormt uiteindelijk een prima afsluiting van dit verhaal.

Het boek leest heel snel door de eenvoudige taal die gebruikt wordt en door de opbouw met korte hoofdstukken. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Mia verteld, de hoofdrolspeelster in dit verhaal. Het draait rond de filmwereld, maar het verhaal komt heel realistisch over.

Ik heb echt genoten van dit spannend boek en kan het iedereen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *