Boekenblog

Het duistere net - Carmen Mola

Het duistere net – Carmen Mola

Het duistere net’ is het tweede deel van een reeks van drie over rechercheur Elena Blanco. Ondanks dat dit een tweede deel is, is het boek prima als standalone te lezen: Mola geeft genoeg achtergrondinformatie om het verhaal te kunnen volgen.

(Ze debuteerde met de thriller De zigeunerbruid, het eerste deel met rechercheur Elena Blanco.)

Achterflap

Op een hete zomerdag doet inspecteur Elena Blanco een inval in een woning. In de kamer van de tienerzoon doet ze een schokkende ontdekking: de jongen kijkt online naar een live uitgezonden wreed schouwspel, samen met talloze anonieme toeschouwers. Wie zit hierachter?

Elena is al maanden bezig om de machtige criminele organisatie op te rollen die verantwoordelijk lijkt voor deze en nog veel meer extreme beelden. Maar kan ze de weg vinden in de donkerste krochten van het internet en houdt dit macabere complot verband met de verdwijning van haar zoon, die al jaren wordt vermist?

Want waar is Lucas? Wie is hij nu? En welke grenzen is Elena bereid te overschrijden?

Boekrecensie Het duistere net

Elena staat tegenover een machtig crimineel netwerk dat jongeren ontvoert en hen gruwelijke dingen laat doen. Alles wordt live vertoond in een van de donkerste uithoeken van het internet. Als Elena’s vermiste zoon bij dit netwerk betrokken lijkt, raken het onderzoek en haar missie om hem te bevrijden in elkaar verwikkeld.

Het duistere net bestaat uit vijf delen en ieder deel begint met een schuingedrukt hoofdstuk. Lange tijd is onduidelijk wat deze gedeeltes met het verhaal te maken hebben en door wie ze verteld worden maar tegen het einde valt alles op zijn plek.

Het eerste deel is nog vrij luchtig en er is plek voor de nodige humor. De daaropvolgende delen worden donkerder en gewelddadiger van toon en vanaf dat moment volgen de gebeurtenissen elkaar in een rap tempo op en heeft de lezer bijna geen tijd meer om adem te halen. Psychologische diepgang is in dit verhaal ondergeschikt aan actie en snelheid.

Spanning verzekerd!


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *