Boekenblog

Moordenaar - Charlotte Link

Moordenaar – Charlotte Link

Moordenaar is een razend spannende, geraffineerde thriller vol knisperende spanning, die lezers gehypnotiseerd achter zal laten.

Achterflap

In de thriller Moordenaar, het tweede deel in de serie van bestsellerauteur Charlotte Link met brigadier Kate Linville en inspecteur Caleb Hill in de hoofdrol, wordt in de hooglanden van Noord-Engeland het lijk gevonden van de veertienjarige Saskia, die een jaar geleden plotseling verdween.

Niet veel later wordt de veertienjarige Amelie in een auto getrokken en ontvoerd. De politie van Scarborough heeft haar handen vol aan de zaak en vreest voor een seriemoordenaar.

In de media gaat het vanzelfsprekend alleen nog maar over de ‘High Moor Killer’ en de druk op hoofdinspecteur Caleb Hale neemt al snel toe.

Rechercheur Kate Linville van Scotland Yard is ondertussen bezig om haar voormalige ouderlijk huis te verkopen en maakt bij toeval kennis met Amelies totaal wanhopige familie. Zo wordt ze de onvrijwillige onderzoeker in een drama dat geen einde lijkt te hebben. En dan verdwijnt er nóg een meisje…

Boekrecensie Moordenaar

Kate wordt door haar omgeving als een eenzame onopvallende, grijze muis gezien. In Moordenaar maakt ze een ware evolutie door. Ze laat de liefde in haar leven toe met de mogelijkheid hierdoor gekwetst te worden.

Er zijn veel verwijzingen in het verhaal naar Leugenaar waarin Kate buiten inspecteur Caleb Hale om ook haar eigen onderzoek doet. Hale is nog steeds dezelfde eenzame alcoholist, die onder inname van alcohol de beste ingevingen krijgt.

Moordenaar wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. De verdwijning van Amelie en de moord op Saskia zijn niet het enige dat er gebeurt. Andere perspectieven verhalen over verschillende gebeurtenissen die de personages meemaken.

Maddy is een personage dat de lezer bezighoudt. Ze is een echte volksmeid en iemand die niet van opgeven weet hoe uitzichtloos haar situatie ook is. Door het lezen van de gedachten van de dader krijgt de lezer inzichten in hoe een sociopaat in elkaar zit.

Met Links vlotte beschrijvende stijl van de omgeving is het genieten. Het verhaal leest vlot en door de steeds wisselende perspectieven is er een spanningsopbouw. Deze wordt opgebouwd door de vele plotwendingen en de daaruit voorkomende actie die de lezer in zijn greep houdt richting de zinderende finale. Link geeft geen hints richting de dader in het verhaal, waardoor het einde absoluut verrast. Dat afkomst en disfunctionele gezinnen nog steeds een rol spelen bij verdwenen meisjes komt goed naar voren in het verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *