Spiegeltweeling – Carole Johnstone

Spiegeltweeling - Carole Johnstone

Spiegeltweeling is een geraffineerd verhaal met een uitgekookt einde geworden. Misschien niet voor iedereen weggelegd. Het blijft voor ervaren thrillerlezers de moeite van het lezen waard.

Achterflap

Cat woont in Los Angeles, ver weg van het grote donkere huis in Edinburgh waar ze opgroeide met haar tweelingzus El. Tijdens hun jeugd bedachten ze Spiegelland, een fantasiewereld vol piraten, heksen en clowns, om zo aan hun gruwelijke realiteit te kunnen ontsnappen.

Cat wil niet meer aan die tijd terugdenken, en vooral niet aan haar tweelingzus, die met haar man nog steeds in het onheilspellende ouderlijk huis woont.

Maar als El plotseling verdwijnt kan Cat niet anders dan terugkeren naar de grimmige plek uit haar verleden, vol schaduwen en herinneringen. Zo begint een sinistere en razend spannende speurtocht die rechtstreeks naar Spiegelland leidt, en naar de duistere geheimen die daar op Cat wachten…

Boekrecensie Spiegeltweeling

Het boek is opgebouwd in twee delen. In het eerste deel lopen heden en verleden erg door elkaar. Het speelt zich steeds in Spiegelland af en geeft veel verwijzingen naar sprookjes en verhalen. Hier moet je echt je voorstellingsvermogen aanspreken.

Het tweede deel las voor mij wat vlotter en beantwoord meer aan het beeld van een thriller, terwijl het eerste deel meer fantasy lijkt.

De Spiegeltweeling is een origineel debuut en zeker niet slecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *