Weerzin – Bernard Minier

Weerzin - Bernard Minier

‘Weerzin’ kent een bijzondere opbouw. Eerst gaan we terug in de tijd en maken we kennis met een piepjonge Martin Servaz, die in 1993 niet veel bakt van zijn eerste zaak.

25 jaar later is Martin een heel ander iemand geworden en krijgt hij een nieuwe zaak voor de kiezen. Voor hem is duidelijk dat er een link met het oude dossier is.

Achterflap

In mei 1993 worden de twee jonge zussen Alice en Amber dood aangetroffen. Gehuld in communiegewaden zijn ze aan boomstammen vastgenageld.

Martin Servaz, op dat moment kersvers bij de politie van Toulouse, verdiept zich in de zaak. Al snel stuit zijn onderzoek op de beroemde misdaadauteur Erik Lang: waren Amber en Alice niet fans van de schrijver?

De zaak wordt nooit opgelost, maar Servaz kan het niet loslaten…

Op een koude avond in februari 2018 ontdekt schrijver Erik Lang het lichaam van zijn vermoorde vrouw. Verontrustend genoeg is ze, net als Alice en Amber destijds, gekleed in een communiegewaad.

Vijfentwintig jaar na de moord op de twee zussen raakt Servaz opnieuw geobsedeerd door het onopgeloste mysterie.

Na zijn bestsellers ‘Een kille rilling’, ‘Huivering’, ‘Verduistering’ en ‘Schemering’ is dit het vijfde deel in de zenuwslopende reeks met commandant Servaz.

Boekrecensie Weerzin

Zalig boek om te lezen. Een vlotte schrijfstijl, relatief korte hoofdstukken die je aandacht geen seconde laten verslappen en vooral spanning.

De spanning is continu aanwezig, de ene keer meer aan de oppervlakte dan de andere keer. Je speurt mee met Servaz en probeert je onbestendige gevoel bij de personages te verklaren.

Bernard Minier weet je perfect in het verhaal te trekken, zodat het je niet meer loslaat en je wel moet verder lezen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *